top of page
Featured Posts

Ένα μικρό Αδριάνειο Φεστιβάλ, για μικρούς και μεγάλους!


Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, πραγματοποιήσαμε στον πολυχώρο του φιλόξενου Myrtillo Cafe, ένα μίνι-φεστιβάλ για - τι άλλο;- το Αδριάνειο Υδραγωγείο!


Στόχος μας ήταν να προσκαλέσουμε ανθρώπους όλων των ηλικιών να γνωρίσουν το Αδριάνειο Υδραγωγείο και να οραματιστούν μαζί μας την ανάδειξη και αξιοποίησή του - μέσα από μια γιορτινή Κυριακή!Το πρωινό μας ξεκίνησε με παρουσίαση Αδριάνειων εκπαιδευτικών δράσεων: Το 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης μας μίλησε για τις πλούσιες δράσεις του και τον κήπο του, που είναι ο μόνος που υδρεύεται από το Αδριάνειο Υδραγωγείο μέχρι στιγμής!, ενώ η ομάδα σχεδιασμού commonspace παρουσίασε τη δουλειά της πάνω σε δράσεις συμμετοχικού σχεδιασμού σχετικά με το υδραγωγείο σε σχολεία στο Χαλάνδρι.

Ακολούθησε παιδικό εργαστήριο, μέσα από το οποίο φτιάξαμε χάρτινους ήρωες με τους οποίους ταξιδέψαμε μέσα σε ένα… χειροποίητο τούνελ και συναντήσαμε το προσωποποιημένο υδραγωγείο. Τα παιδιά γνώρισαν το Αδριάνειο και τον κύκλο του νερού ενώ απάντησαν πως θα περιέγραφαν το Υδραγωγείο στους φίλους τους για να τους προσκαλέσουν να το γνωρίσουν καθώς και πως το φαντάζονται στο μέλλον. Υπήρξε έντονη σύνδεση των παιδιών μέσα από το φανταστικό ταξίδι στο Αδριάνειο, γεγονός που οδήγησε τα παιδιά να φτιάξουν και αφιερωματικά ενθύμια για το Αδριάνειο που λειτούργησε συμπληρωματικά στο εργαστήριο των ενηλίκων που ακολούθησε!

Στη συνέχεια…ρίξαμε τα δικά μας μηνύματα στο Αδριάνειο Υδραγωγείο μέσα απο την εφαρμογή “Drop A Message” της ΕΥΔΑΠ και διαβάσαμε άλλα που είχαν ρίξει άλλοι άνθρωποι στα ψηφιακά φρεάτια του υδραγωγείου.

Το μικρό χειροποίητο φεστιβάλ μας σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία μιας μικρής Αδριάνειας κοινότητας, που αποτελείται από τη Λίνα Ιωαννίδου, τον Κωνσταντίνο Παπασπυρόπουλο, τη Σταυρούλα Χριστουλάκη και την Ευαγγελία Χρυσοβέργη. Ανυπομονούμε για την επόμενη δράση που σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε προς τα τέλη Νοέμβρη!

Ευχαριστούμε πολύ την Άννα Τρίγκατζη από το 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης και τη Γιούλη Αθουσάκη από την commonspace για τις παρουσιάσεις τους, το 8ο Γυμνάσιο με ΛΤ Χαλανδρίου και το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου (που ο κορωνοϊός δεν του επέτρεψε να παρουσιάσει την όμορφη δουλειά του δια ζώσης) για το ψηφιακό μοίρασμα της δουλειάς τους, το myrtillo cafe για την υπέροχη φιλοξενία και, φυσικά, την Αδριάνεια ομάδα που έστησε το φεστιβάλ και όλους και όλες εσάς που συμμετείχατε!

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπουρελιάς


Το έργο Περιπατητές Νερού υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Όχι Παίζουμε/ UrbanDig Project και εταίρο την Art Of Hosting Athina. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Comentarios


Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page