top of page
Featured Posts

Οι Περιπατητές Νερού στο Placemaking Week 2022!

Μεταξύ 27 και 30 Σεπτέμβρη, το UrbanDig Project βρέθηκε στην Ποντεβέντρα της Ισπανίας για να παρουσιάσει τους Περιπατητές Νερού στο πλαίσιο του Europe Placemaking Week 2022.


Το Placemaking Week Europe είναι μια Ευρωπαϊκή διοργάνωση με διεθνείς συμμετοχές που ξεκίνησε άτυπα το 2017, για να συνεχιστεί το 2019 στη Βαλένθια της Ισπανία. Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να αποτελέσουν ένα πεδίο μοιράσματος και ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών και πρακτικών ανάμεσα σε placemakers από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Έτσι και φέτος, πολεοδόμοι, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες/ιδες, εκπρόσωποι δημοτικών φορέων, ακαδημαϊκοί και άλλες ειδικότητες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του placemaking συναντηθήκαμε στη Γαλικία και, συγκεκριμένα, στην Ποντεβέδρα - η οποία αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση πόλης: Το ιστορικό της κέντρο είναι εδώ και περίπου 20 χρόνια πεζοδρομημένο, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στον/ην πεζό/ή, ενώ χώροι που μέχρι πρότινος ήταν πάρκινγκ, σήμερα είναι δημόσιοι χώροι με καθημερινή παρουσία όλων των ηλικιών.


Οι Περιπατητές Νερού όχι μόνο παρουσίασαν τα βήματά τους, αλλά και περπάτησαν στην πόλη: Στο πλαίσιο του session “Collective Participation: How creativity enhances our experiences of the city” παρουσιάσαμε τις εναλλακτικές προσεγγίσεις της πιλοτικής μας μεθοδολογίας, ενώ μοιραστήκαμε με τους/ις συμμετέχοντες/ουσες το εργαλείο της αισθητηριακής χαρτογράφησης, κάνοντας μια σύντομη βόλτα στην πόλη.


Φώτο: Beju (LeJobart)

Στο ίδιο session, η Πορτορικανή Sherryl Muriente από τους LeJobart (PR/FR) παρουσίασε τη δουλειά τους πάνω στην κοινοτική δημόσια τέχνη, ενώ μαζί με τον άντρα και συνεργάτη της Beju, εγκατέστησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης τους, ένα από τα Dudali τους, τα γλυπτά που κατασκευάζουν από σωλήνες - σημείο στο οποίο κατέληξε και η αισθητηριακή μας βόλτα.


Φώτο: GONZALO GARCÍA

Επιστρέφουμε με ακόμα περισσότερη έμπνευση και ιδέες για το κλείσιμο της διαδρομής των Περιπατητών Νερού, αυτό το χειμώνα!


Το έργο Περιπατητές Νερού υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Όχι Παίζουμε/ UrbanDig Project και εταίρο την Art Of Hosting Athina. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr


Comments


Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page