top of page
Featured Posts

Υπόγειοι θησαυροί: Συζητάμε για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

“Αν παίρναμε νερό απ’ το Αδριάνειο θα ήθελα να κάναμε παράδεισο το μισό λεκανοπέδιο Αττικής. Είναι μια πραγματικότητα που δεν την ξέρει κανείς και είναι τόσο κοντά μας- ένα παράλληλο σύμπαν. Είναι τόσο κοντά μας και κάνουμε σαν να μην υπάρχει.”


“Η νοητική περιήγηση στο Αδριάνειο με συγκίνησε, άκουσα και την μαρτυρία μιας αγαπημένης μου γειτόνισσας, που ανέφερε πως έμπαιναν στη δεξαμενή για να προστατευτούν από τους βομβαρδισμούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. “


“Δεν καταλαβαίνω γιατί συντηρούμε και προβάλουμε έτσι τον Παρθενώνα και όχι το Αδριάνειο που είναι ένα τόσο σημαντικό μνημείο για την Αθήνα.”


Οι Περιπατητές Νερού σας προσκαλούν στον 2ο κύκλο διαδικτυακών συναντήσεων για το Αδριάνειο Υδραγωγείο, για να συζητήσουμε μαζί τους τρόπους αξιοποίησης των κρυμμένων θησαυρών του.Τον περασμένο μήνα, οι Περιπατητές Νερού πραγματοποίησαν μια σειρά διαδικτυακών, δραματοποιημένων, διαδραστικών συναντήσεων, κατά τις οποίες το Αδριάνειο Υδραγωγείο μας συστήθηκε και μας ενέπνευσε μέσα από ιστορίες για το νερό, τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που φέρει διατρέχοντας 8 Δήμους της Αττικής. Στις 4 αυτές συναντήσεις, 100 περίπου συμμετέχοντες/ ουσες ενημερώθηκαν για το Υδραγωγείο, περιηγήθηκαν νοερά μέσα σε αυτό, συνομίλησαν μαζί του και συζήτησαν ιδέες πάνω στην αξιοποίησή του!


Με την ολοκλήρωση της διαδικτυακής μας περιήγησης στο Αδριάνειο Υδραγωγείο, βγήκαν στην επιφάνεια κρυμμένοι θησαυροί του, που συνδέονται με τις ανάγκες των περιοχών που διατρέχει, την ιστορία των ανθρώπων τους και την καθημερινότητα τους.

Συνεχίζουμε λοιπόν, με 3 διαδικτυακές συναντήσεις στις 9,16 και 23 Μαρτίου, όπου θα συζητήσουμε πάνω στο πώς θα μπορούσαν οι θησαυροί του Αδριανείου να συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας στις γειτονιές μας.


Σε κάθε συνάντηση, ένας/ μία προσκεκλημένος /η ομιλητής/τρια μοιράζεται μαζί μας τη δική του/της οπτική πάνω στο Αδριάνειο και ανοίγει τη συζήτηση που ακολουθεί.

Τις συζητήσεις συντονίζει το AoH Athina (Art of Hosting Athina).


Ημέρες και ώρες Διαδικτυακών Συζητήσεων:


-Τετάρτη, 9/3, 19.00-21.00

Προσκεκλημένος Ομιλητής: Κωνσταντίνος Χαλιορής, Συντονιστής Γενικός Διευθυντής, ΟΑΚΑ


-Τετάρτη, 16/3, 19.00-21.00

Προσκεκλημένη Ομιλήτρια: Λίτσα Μανώλογλου, Εκπαιδευτικός, 8ο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Χαλανδρίου


-Τετάρτη, 23/3, 19.00-21.00

Προσκεκλημένος/η Ομιλητής/τρια: To be confirmed

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται τόσο σε κατοίκους και φορείς των Δήμων γύρω από το Αδριάνειο, όσο και σε κάθε άλλο πολίτη/φορέα που ενδιαφέρεται να γνωρίσει το Υδραγωγείο.


Για να λάβετε τον σύνδεσμο Zoom των συναντήσεων παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφήςΠερισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις επιμέρους δράσεις μπορείτε να βρείτε εδώ

Το έργο Περιπατητές Νερού υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Όχι Παίζουμε/ UrbanDig Project και εταίρο την AoH Athina.

*Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr


Comments


Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page