top of page
Featured Posts

Το συλλογικό αρχείο Δουργουτίου γίνεται μουσική


Την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαίου 2017 στις 21:00 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, oι ιστορίες του Δουργουτίου γίνονται μουσική σε μια συναυλία των Artefacts Ensemble.

Το Δουργούτι Νέου Κόσμου ήταν ο τόπος έρευνας & παράστασης του Dourgouti Island Hotel Project (DIHP), το προηγούμενο project της ομάδας UrbanDig. Είναι τώρα ο τόπος αναφοράς της συναυλίας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Άνθρωποι της γειτονιάς και του DIHP έφτιαξαν σενάρια βασισμένα σε ιστορίες του Δουργουτίου. Τα σενάρια αυτά τα πήραν έξι συνθέτεw και τα έκαναν μουσική. Την Παρασκευή μετά τη συναυλία, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συνθέτες.

Από την Πέμπτη 25 έως το Σάββατο 27 Μαίου 2017, 17:00-23:00 θα λειτουργεί έκθεση στο φουαγιέ της Μικρής Σκηνής με τμήματα αυτών των σεναρίων.

Την Δευτέρα 29 Μαιου 18:00-20:00, όσοι έχουν παρακολουθήσει τη συναυλία μπορούν να συμμετέχουν και σε μια εκτενή συζητήση (feedback lesson*) με τον Θοδωρή Βαζάκα και τον Γιώργο Σαχίνη, και συντονιστή τον Χρήστο Πολυμενάκο, για το μουσικό αυτό πείραμα της μετατροπής του αρχείου και των ιστοριών σε μουσική.

Τον Σεπτέμβριο μία ή περισσότερες από τις μουσικές συνθέσεις θα γίνουν χορευτική παράσταση στο δημόσιο χώρο του Δουργουτίου από την ομάδα UrbanDig.

Τιμή εισιτηρίου συναυλίας (όλες οι άλλες δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο*)

Κάτοικοι Ν. Κόσμου & Κουκακίου: 5 € (Μόνο από τα εκδοτήρια της Στέγης με επίδειξη ταυτότητας και λογαριασμού ΔΕΚΟ όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας)

17:00-23:30

Κανονικό: 12 €

Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 10 € Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 € ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € Συνοδός ΑΜΕΑ: 7 €

*Για συμμετοχή στο feedback lesson ισχύει η ακόλουθη διαδικασία:

Στέλνετε email συμμετοχής έως την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 12μμ στο circle.of.friends@sgt.gr Θέμα email: Feedback Lesson "Μουσική για το Νέο Κόσμο" Δίνετε τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, κωδικό Φίλου (εάν είστε Φίλος της Στέγης), κινητό, ηλικία, ιδιότητα. Παράλληλα, σημειώνετε ποια ημέρα θα παρακολουθήσετε τη συναυλία.

Πώς επιβεβαιώνεται η συμμετοχή σας; Θα λάβετε απάντηση έως την Παρασκευή 26 Μαΐου το απόγευμα. Στις θετικές απαντήσεις θα συμπεριλαμβάνονται οι λεπτομέρειες συμμετοχής. Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται από τους συντελεστές του εργαστηρίου.

Για οποιαδήποτε απορία ως προς τη διαδικασία, καλούμε τη γραμμή των Φίλων της Στέγης στο 2130178200

Πότε & Πού θα συμβεί το feedback lesson:

Feedback Lesson Α' μέρος >> Δευτέρα 29 Μαΐου, 18:00 - 20:00 Φτάνοντας στη Στέγη (17:30 - 17:45) κατευθύνεστε προς το ταμείο των Φίλων στον 1ο όροφο και παραλαμβάνετε το δελτίο εισόδου για το μάθημα. Στις 18:00 ξεκινάει η διαδικασία εξοικείωσης με τον μηχανισμό του μαθήματος ανατροφοδότησης (feedback lesson). Εάν έχετε λάβει μέρος σε προηγούμενο feedback lesson, η παρουσία σας στο Α' μέρος είναι προαιρετική. Feedback Lesson B' μέρος >>Δευτέρα 29 Μαΐου, 20:00 - 22:00 Meet the artists/ Feedback Lesson με τον Θοδωρή Βαζάκα και τον Γιώργο Σαχίνη και τη συμμετοχή όλων των Φίλων.

Τι είναι τα feedback lessons; Είναι αυτοτελή εργαστήρια εξοικείωσης με έναν μηχανισμό ανατροφοδότησης (feedback) προς τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και δημιουργούς. Ερχόμαστε σε επαφή με ένα δείγμα πιθανών ερωτήσεων και μαθαίνουμε να ανταποκρινόμαστε σ' αυτές με ένα ευρύ φάσμα τρόπων απάντησης, υπερβαίνοντας το απλό "ναι/όχι", "μου άρεσε/δεν μου άρεσε". Καταλήγουμε σε ένα μοντέλο εποικοδομητικής συμμετοχής στη συζήτηση με τους καλλιτέχνες/δημιουργούς, με στόχους που έχουν θέσει οι ίδιοι.

Περισσότερα:

Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page