top of page
Featured Posts

Ελεύθερος χρόνος: Ροδοκανάκης

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 11:00 – 13:00

Φωτογραφία: Ρέα Ζέκκου

Tο Σάββατο 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε στον Σκαραμαγκά μια δράση για τα παιδιά της Δομής Φιλοξενίας, με αφορμή το βιβλίο «Το Βυσσινί Τριαντάφυλλο» του Πλάτωνα Ροδοκανάκη. Εμπνευστήκαμε από το διήγημα του Oscar Wilde Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο , αγαπημένο διήγημα του κεντρικού ήρωα του Ροδοκανάκη. Η θάλασσα του Σκαραμαγκά είναι και ο τόπος όπου τελειώνει η ιστορία του Ροδοκανάκη. Αφού αφηγηθήκαμε στα παιδιά την ιστορία χρησιμοποιώντας τεχνικές σωματικού θεάτρου, κατασκευάσαμε μια τριανταφυλλιά με πολύχρωμα τριαντάφυλλα και μεταμορφωθήκαμε σε πουλιά και έντομα ζωντανεύοντας τις κατασκευές μας.

Ήταν η πρώτη από μια σειρά δράσεων που συνδέουν το έργο σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών με τόπους της Αθήνας, ενισχύοντας την βιωματική σύνδεση του Αθηναίου με το βιβλίο, αλλά και αναδεικνύοντας μέσω του βιβλίου, τους τόπους αυτούς. Επιπλέον το βιβλίο γίνεται η αφετηρία συλλογικής δράσης και έκφρασης γύρω από θέματα της ζωής μας στην πόλη και της διαχείρισης το ελεύθερου χρόνου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Δομής φιλοξενίας προσφύγων του Σκαραμαγκά και δεν ήταν ανοιχτή προς το κοινό σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία της δομής.

Συντονιστές της δράσης: Ρέα Ζέκκου, Άννα Μαγουλιώτη

Θερμές ευχαριστίες στους Caitlin Plunkett, Lars Bremnes Ese, Juan Joho, Mattia Carbone, Atef Al Khodary, Μαργαρίτα Πήττα.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος #UrbanDig_Ushakova της ομάδας Όχι Παίζουμε.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Θεσμικοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page