top of page
Featured Posts

Χαρτογραφώντας τη γειτονιά μου, τη Βικτώρια

Ποιες είναι οι εντυπώσεις και οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Βικτώριας από τους ανθρώπους της;


Στις 15 Δεκεμβρίου βρεθήκαμε στην πλατεία Βικτωρίας προσκαλώντας θαμώνες και περαστικούς να "χαρτογραφήσουμε" μαζί τη γειτονιά! Φτιάξαμε ένα τρισδιάστατο πλέγμα με καταγραφές τόπων που αρέσουν, τόπων που δεν αρέσουν και τόπων που θα μπορούσαν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Κάποιες από τις καταγραφές έγιναν αφορμή για σύντομα χορευτικά δρώμενα.



Αμέσως μετά μεταφέραμε την κατασκευή στον χώρο του Victoria Square Project, όπου την μεταμορφώσαμε μαζί σε χάρτη δύο διαστάσεων και παρουσιάσαμε την αίσθηση που μας έδωσε αυτή η πρώτη επεξεργασία. Ο χάρτης κρέμεται στον χώρο για περεταίρω εμπλουτισμό.

Μέσα από τις διαφορετικές στάσεις και τοποθετήσεις των μελών της τοπικής κοινότητας σε ζητήματα όπως το αίσθημα ασφάλειας και η σημασία των κοινόχρηστων χώρων, αναδείχθηκαν θεματικές όπως η ανάγκη για αθλητικές και πολιτισμικές δραστηριότητες.

Στον εσωτερικό χώρο του Victoria Square Project ακολούθησε η προβολή τεσσάρων επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους, οι οποίες δημιουργήθηκαν από φοιτητές στο πλαίσιο του θερινού σχολείου οπτικής εθνογραφίας, που συνδιοργανώνεται από το Athens Ethnographic Film Festival και το Oλλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών (ΝΙΑ) και συζήτηση με τη γειτονιά.


Η δράση αυτή με τίτλο "Η γειτονιά μου, η Βικτώρια" οργανώνεται από το ΣυνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων και εντάσσεται στο πρόγραμμα Curing the Limbo για την ένταξη προσφύγων, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA)





Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page