top of page
Featured Posts

Erasmus+ HADriAN: 2η Συνάντηση Μικτής Κινητικότητας στο Ρότερνταμ


photo: STIPO

Το Δεκέμβριο του 2019 (από τις 18 ως τις 22/12), οι STIPO υποδέχτηκαν μέρος της ομάδας του HADriAN για τη 2η Συνάντηση Μικτής Κινητικότητας στο Ρότερνταμ! Οι στόχοι της δεύτερης μας συνάντησης ήταν να συ-σχεδιάσουμε το πρώτο από 4 συνολικά εργαλεία, να αξιολογήσουμε τη μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος, να ανταλλάξουμε γνώσεις και πρακτικές και να γνωρίσουμε την τοπική υδάτινη διαδρομή.

Το πρόγραμμα της συνάντησης μας περιλάμβανε διαδικασίες team-building, όπως και επισκέψεις αλλά και επιτόπιες δραστηριότητες πλάι στα κανάλια της γειτονιάς του Delftshaven - μια επιλογή άμεσα συνδεδεμένη με το σχεδιασμό του εργαλείου #1, καθώς ο βασικός στόχος του είναι να υποστηρίξει τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους/ις εκπαιδευτικούς στην επιτόπια διερεύνηση της τοπικής τους υδάτινης διαδρομής.

photo: STIPO

Προτεραιότητα μας, λοιπόν, ήταν ο σχεδιασμός αυτού του εργαλείου – ο οποίος αναπτύχθηκε βάση μιας σχεδιαστικής μεθοδολογίας 5 βημάτων (Empathize_ Define_ Ideate_ Prototype_ Test). Μέσα από 5 μέρες πυρετωδών εργασιών, τη χρήση πληθώρας δημιουργικών εργαλείων, αλλά και στιγμές γέλιου και διασκέδασης καταλήξαμε να κρατάμε στα χέρια μας την πρώτη εκδοχή του Εργαλείου #1 – που είναι πια έτοιμο να δοκιμαστεί από διαφορετικά σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Αθήνα, το Παλέρμο, το Ρότερνταμ, αλλά και αλλού!

Ανυπομονούμε!

Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page