top of page
Featured Posts

Πρόσκληση συμμετοχής στο CIVIS European University με ένα οpen lab για το Αδριάνειο Υδραγωγείο


Το UrbanDig Project συμμετέχει στο καινοτόμο πρόγραμμα “CIVIS European University”, το οποίο έχει ως στόχο να δημιουργήσει έναν πραγματικά ευρωπαϊκό διαπανεπιστημιακό χώρο για να διευκολύνει τη συνεργασία πέραν των εθνικών συνόρων μεταξύ ακαδημαϊκών και ερευνητών. Το πρόγραμμα συντονίζει το ΕΚΠΑ και συμμετάσχουν άλλα οκτώ ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Στο πλαίσιο του CIVIS σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Open Lab του ΕΚΠΑ με τίτλο "Διατομεακή Διεπιστημονική Διανθρώπινη συνεργασία Ανοιχτότητας - Η περίπτωση του Αδριάνειου Υδραγωγείου". Το εργαστήριο αυτό αποτελεί ένα πείραμα παραγωγής καλών πρακτικών συνεργασίας διαφορετικών επιστημόνων για την επίλυση ενός κοινωνικού αιτήματος.


Αναζητούμε λοιπόν φοιτητές 4ετείς ή/και μεταπτυχιακούς από το ΕΚΠΑ, διαφόρων σχολών, τμημάτων και ειδικοτήτων, που θα εργαστούν εντατικά για δυο μήνες για να συνθέσουν μια διατομεακή ομάδα έργου και να επεξεργασθούν με όποιον τρόπο σκεφτούν ως ομάδα ένα κοινωνικό πρόβλημα που θα τους δοθεί. Γίνεται φανερό ότι στα πλαίσια αυτού του πειράματος δεν έχουν τόση σημασία οι γνώσεις και τα πτυχία μόνο, όσο οι εμπειρίες και οι «πολλαπλές ευφυίες» δεξιότητες μαζί με τις γνώσεις από όποιον χώρο και φυσικά το κίνητρο συμμετοχής σε ένα τέτοιο πείραμα.


«Απαραίτητα» προσόντα:

❖ Κέφι και μεράκι! Ευρυμάθεια, ανοιχτότητα, τόλμη και πρωτοβουλία.

❖ Ενδιαφέρον για τη δημιουργία μεθοδολογίας μέσω της προσωπικής τους συμμετοχής και ως εκ τούτου:

o Δέσμευση και συνέπεια στην καταγραφή των όποιων δραστηριοτήτων, της όλης διεργασίας - ημερολόγιο πεπραγμένων - ώστε να παραχθεί η μεθοδολογία.

❖ Ενδιαφέρον για συμμετοχή σε ομαδικές δράσεις και διάθεση να εκτεθούν σε συνεργατικές εμπειρίες»

❖ Δυνατότητα δέσμευσης στις εξής ημερομηνίες:

  • 10/5 ώρες 09.00 - 17.00

  • 24/5 ώρες 09.00 - 17.00


Τι θα κερδίσετε από τη συμμετοχή?

❖ Πρόσβαση σε ένα συνεργατικό περιβάλλον (συμπράξεις, υποδομές, εργαστήρια, κ.λπ.) και συμμετοχή στην εξέλιξη του ιδίου του θεσμού του Πανεπιστημίου συνολικά, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Και όλα αυτά, καταγράφοντας δυνάμεις και αδυναμίες, επιτυχίες και αποτυχίες… Είναι ένα στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε!
Το Οpen Lab οργανώνεται από το ΕΚΠΑ από τους Δώρα Σκαλή, ΕΔΙΠ Ψυχολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Μίνα Μαρούγκα, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, MSc, και Άννα Μαρία Σακελλαρίου, Ψυχολόγο, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, συνεργάτες της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, και από τον κοινωνικό εταίρο ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ από τους Οδυσσέα Βελέντζα, υπεύθυνο ανάπτυξης κοινότητας και δικτύων, Νάντια Σιώκου, αρχιτέκτονα, project manager.


Λοιπόν, ενδιαφέρεστε;


Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail στο civis-cross-sectoral@uoa.gr και δηλώστε συμμετοχή- σχολή, ονοματεπώνυμο, mail και τηλέφωνο. Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής χρειάζεται να στείλετε και ένα σημείωμα πρόθεσης έως 400 λέξεις που να δηλώνετε: α) γιατί σας κίνησε το ενδιαφέρον αυτό το πρόγραμμα, β) τι αναμένετε από την συμμετοχή σας σε αυτό, γ) τι νομίζετε ότι μπορείτε να προσφέρετε.

Comments


Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page