H νέα μας παράσταση "Κρυφό Νερό" στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
- Dimitris Mouzakis
- 2 days ago
- 2 min read
Σε μια Αθήνα άνυδρη, στη συμβολή ενός κακοποιημένου ποταμού με ένα λησμονημένο υπόγειο κανάλι, στο σημείο όπου διασταυρώνονται ο Κηφισός με το Αδριάνειο Υδραγωγείο, ένας Περιπλανητής συναντά ανθρώπους που συνδέθηκαν στενά - και ο καθένας ξεχωριστά - με το Υδραγωγείο στη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του.

Ο Κεραμοποιός, ο Μηχανικός, ο Εργάτης, ο Πρόσφυγας αναγνωρίζουν στον Περιπλανητή τον “εκλεκτό” τους. Μόνο αυτός μπορεί να ανασύρει από τη λήθη το μνημειώδες έργο που εξακολουθεί να λειτουργεί από μόνο του 19 αιώνες μετά την κατασκευή του. Μόνο αυτός μπορεί να καταδυθεί στο Υδραγωγείο και να απελευθερώσει το πολύτιμο, κρυφό νερό του.
Όμως η αποστολή που θέλουν να του αναθέσουν μοιάζει ανέφικτη. Για να τον πείσουν, θα τον παρασύρουν σ’ ένα συναρπαστικό παιχνίδι εκπαίδευσης, που θα του αποκαλύψει νέες, άγνωστες δυνατότητες του σώματός του, ενώ ταυτόχρονα θα τον μυήσει στο “μυστικό” της ανθεκτικότητας του Υδραγωγείου και σ’ έναν άλλο ρυθμό ζωής. Ο Περιπλανητής, μυημένος πια και “από νερό”, θα διανύσει την υπόγεια στοά ως το τέλος, έτοιμος να δώσει νέα ζωή στην Αθήνα, να αναζωογονήσει με αδριάνειο νερό το άνυδρο σώμα της.

Σε μια εποχή όπου η τυφλή και μονοσήμαντη πίστη μας στην τεχνολογική πρόοδο κλονίζεται δραματικά, ένα αρχαίο τεχνολογικό επίτευγμα έρχεται να μας θυμίσει ότι η βιωσιμότητα βασίζεται στην αρμονική συνύπαρξη και διάδραση της ανθρώπινης επιτηδειότητας και της φύσης, της τεχνολογίας και του φυσικού περιβάλλοντος, και όχι στον διαχωρισμό τους.
Μια παράσταση θεάτρου και χορού στις όχθες του Κηφισού στην Κηφισιά, μια κατάδυση στο ρωμαϊκό υδραγωγείο, με αφετηρία και κατάληξη την Πλατεία Δεξαμενής Κολωνακίου. Η ομάδα Όχι Παίζουμε / UrbanDig Project, σε μια διαρκή σχέση έμπνευσης με το Υδραγωγείο, επεξεργάζεται τη διαδρομή του ανθρώπου προς μια -αναγκαία γι’ αυτόν- υδάτινη συνείδηση, μια διαδρομή από το άυλο προς το υλικό, από το κρυφό προς το φανερό.

Μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών σε συνεργασία με την ομάδα Όχι Παίζουμε / UrbanDig Project σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς.
14-18 Ιουνίου, Κρεστένων (Κηφισιά) με δυνατότητα μεταφοράς στο χώρο από το Φεστιβάλ Αθηνών
Πληροφορίες και εισιτήρια: https://www.more.com/gr-el/tickets/walk/festival/kryfo-nero/
Ερμηνεύουν: Ειρήνη Αλεξίου, Χάρης Δήμος, Αθανασία Κουρκάκη, Νίκος Λεκάκης, Φοίβος Συμεωνίδης
Κείμενο: Παναγιώτα Πανταζή
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαχίνης
Χορογραφία: Ειρήνη Αλεξίου
Κοστούμια-σκηνικά: Άννα Μαγουλιώτη
Πρωτότυπη μουσική: Θάνος Κοσμίδης
Συντελεστές υποστήριξης έρευνας & παραγωγής για το UrbanDig Project: Κλειώ Λιάβα, Δημήτρης Μουζάκης, Τσαμπίκα Κωτούλα
Comments