top of page
Featured Posts

Το UrbanDig Project στο 1o HIDRANT Festival | 10-12 Σεπτεμβρίου

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 1ου HIDRANT festival, του “Πρώτου Φεστιβάλ για το Νερό”, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 του Δήμου Χαλανδρίου. Από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, η ομάδα Όχι Παίζουμε/UrbanDig Project, ως εταίρος του προγράμματος Cultural HIDRANT, του καινοτόμου έργου με πρεσβευτή το νερό, για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου ως χώρου πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Χαλανδρίου, θα πραγματοποιήσει τρεις δράσεις, στο Θέατρο Ρεματιάς και στις γειτονιές του Χαλανδρίου γύρω από το Αδριάνειο: την παράσταση “Ο Κάτω Εαυτός, το site specific performative παιχνίδι DeMOS THE GAME και μια δραματοποιημένη ημερίδα.10 Σεπτεμβρίου |Ο Κάτω Εαυτός, Θέατρο Ρεματιάς, 20:30

Μια παράσταση – κατάδυση στα βάθη της πόλης, “Ο Κάτω Εαυτός”, μια νοητή εξερεύνηση στο Αδριάνειο Υδραγωγείο της Αθήνας από την ομάδα Όχι Παίζουμε Ι UrbanDig Project, σε πρωτότυπο κείμενο Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη, μετά την πρώτη της παρουσίασή της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, στο πλαίσιο του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έρχεται στο θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι,απ’όπου και εμπνεύστηκε μέρος του κειμένου της, στις 10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του 1ου Hidrant Festival.

Πώς μπορεί το «κάτω» να διηγηθεί τον εαυτό του ως μέρος της πάνω αστικής ζωής; H ομάδα Όχι Παίζουμε Ι UrbanDig Project συλλέγει στοιχεία που αφορούν τόσο στη μορφολογία όσο και στην ιστορία του Υδραγωγείου, και επιχειρεί να τα μετατρέψει σε ζωντανή εμπειρία ενός υπόγειου ταξιδιώτη μέσα στο μαγικό περιβάλλον του αθέατου μνημείου. Στην παράσταση εμφανίζονται σχέδια του Αδριάνειου Υδραγωγείου από τη συλλογή του Ιστορικού Αρχείου της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., τα οποία μαζί με την έκθεση των εργασιών διερεύνησης του Αδριάνειου Υδραγωγείου από το Ε.Μ.Π. (Π. Δευτεραίος και Μ. Μαμάσης) αποτέλεσαν βασικές πηγές της καλλιτεχνικής έρευνας.


Σύλληψη - Έρευνα: UrbanDig Project - Παναγιώτα Πανταζή

Κείμενο: Παναγιώτα Πανταζή

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαχίνης

Χορογραφία: Ειρήνη Αλεξίου

Μουσική: Θάνος Κοσμίδης

Προβολές: Ανέστης Ανέστης

Σκηνικά/κοστούμια: Άννα Μαγουλιώτη

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Υπεύθυνη παραγωγής: Ελένη Λινάκη

Τεχνικός υπεύθυνος: Ρέα Ζέκκου

Επικοινωνία & Προβολή: Εύα Αναγνωστάκη, Ελεάννα Γεωργίου

Βοηθός φωτιστή: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Φωτογραφίες promo: Μαρία Τούλτσα

Φωτογραφίες & Trailer παράστασης: Αλέκος & Χρήστος Μπουρελιάς

Ερμηνεύουν: Ειρήνη Αλεξίου, Φένια Σχοινά, Θάνος Κοσμίδης

Ώρα έναρξης: 210:30

Διάρκεια: 60 λεπτά

Είσοδος ελεύθερη


Κρατήσεις θέσεων από 1/9: https://www.viva.gr/tickets/festival/evripideio-theatro/festival-rematias-2021/

Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=n1YuRNgowU0

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=bkROfoCMgG0


11 Σεπτεμβρίου | DeMOS THE GAME, Πλατεία Ελ Αλαμέιν, 17:30

Το Χαλάνδρι μετατρέπεται σε επιδαπέδιο ταμπλό και η συμμετοχική λήψη αποφάσεων γίνεται παιχνίδι!

Με αφετηρία την Πλατεία Ελ Αλαμέιν, το Demos (DEcision Management Open Space) THE GAME, προσκαλεί το κοινό σε μία διαδρομή πάνω από το Αδριάνειο Υδραγωγείο, στην πόλη του Χαλανδρίου, με έμπνευση και βασικό θέμα διερεύνησης το νερό και το τοπόσημο Αδριάνειο. Τι σχέσεις και συνδέσεις δημιουργεί το νερό; Τι δυνατότητες πολιτιστικής, αστικής και κοινοτικής ανάπτυξης έχει το Αδριάνειο Υδραγωγείο; Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία ενεργή κοινότητα στη γειτονιά; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα κληθούν να απαντήσουν ή να θέσουν οι οκτώ ομάδες οι οκτώ ομάδες που θα παίξουν το DeMOS, αποφασίζοντας συλλογικά με τα...πιόνια τους.


To DeMOS_The game είναι ένα site specific performative παιχνίδι, που δημιουργήθηκε από το UrbanDig Project, με στόχο να αναπτύξει δεξιότητες συμμετοχικής και συλλογικής λήψης αποφάσεων.


Διάρκεια: 3 ώρες

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων με email στο contact@urbandigproject.org ή τηλεφωνικά στο 6985 069 300 (μέγιστος αριθμός 40 άτομα)


12 Σεπτεμβρίου | Δραματοποιημένη ημερίδα, Πλατεία Ελ Αλαμέιν, 17:30

Συνάντηση με θέμα την σύνδεση του Αδριάνειου Υδραγωγείου και την ευημερία των πολιτών που εξελίσσεται σε τρεις πράξεις με τελετάρχη έναν θεατρικό χαρακτήρα: ένα φανταστικό πρόσωπο που έχει καταδυθεί και διανύσει το Αδριάνειο υδραγωγείο. Ο ταξιδιώτης αυτός, μαζί με την παρέα του, μυεί τους συμμετέχοντες στον αόρατο κόσμο του Αδριάνειου. Το τρίπτυχο μνημείο-νερό-δίκτυο διαπερνά το πρόγραμμα της ημερίδας και οδηγεί σε έναν οργανωμένο διάλογο με εκλεκτούς καλεσμένους. Εμπνεόμαστε από την τέχνη, συναντιόμαστε με τον εαυτό μας και ανταλλάσουμε απόψεις για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας σε ένα από τα σημεία που θα αναδειχθεί το Αδριάνειο Υδραγωγείο.


Διάρκεια: 3 ώρες

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων με email στο contact@urbandigproject.org ή τηλεφωνικά στο 6985 069 300 (μέγιστος αριθμός 80 άτομα)* Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης “Ο Κάτω Εαυτός” πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, στις 24 και 25 Αυγούστου, στο πλαίσιο του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


** Χρήσιμες πληροφορίες

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης

Comments


Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page