top of page
Featured Posts

Αναδρομή: Δράσεις τον Οκτώβριο του 2016

Ο Οκτώβριος ολοκληρώθηκε και ήταν γεμάτος δραστηριότητες στο δημόσιο χώρο και όχι μόνο!Με τους Seong Kyun Yoo, Bas van Rijnsoever, Εμμανουέλα Κορκή, Caravan Project, Μαριανό Ανδρέα και πολλούς άλλους συμμετέχοντες!

Master Class: UrbanDig Project

Η πρώτη δράση του μήνα, ξεκίνησε συλλογικά στο Μουσείο Μπενάκη, μέσα από ένα εργαστήριο κατασκευής της Ομόνοιας με ένα λευκό χαρτί στο πάτωμα του δεύτερου ορόφου του Μουσείου. Η αρχή έγινε έξω, στον ανοιχτό χώρο του Μουσείου και παρέα με όλους όσους ήρθαν για να εμπνευστούν μεταξύ των οποίων και οι νέοι συνεργάτες του UrbanDig Project, Seong Kyun Yoo (Pilgrimaged – Awareness in relation to Body and Objects), Bas van Rijnsoever (New Heroes), Εμμανουέλα Κορκή (Miss Omonia by UDP) αλλά και πολλοί άλλοι που βρεθήκαμε παρέα στο πλαίσιο της έκθεσης [OUT] TOPIAS στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς. Στην πρώτη φάση του εργαστηρίου και για να φτιάσουν εκεί οι συμμετέχοντες, έπρεπε να τους παραχωρηθεί visa και να βγάλουν τα παπούτσια τους. Με μαρκαδόρους όρισαν τον χώρο τους σε αυτό το χαρτί - πλατεία. Κολλητά ο ένας στον άλλο, αρχίσανε το dealing για τα σημεία του χαρτιού όπου οι γραμμές του ενός συναντήσουσαν τις γραμμές του άλλου. Θυμόμαστε τη συζήτηση με τον Seong Kyun Yoo που μας μίλησε για μια γειτονιά με το πιο μακρύ κτήριο στη Σεούλ που, μετά από σειρά παραστάσεων που έκανε εκεί, ένιωσε ότι έβλαψε τη γειτονιά γιατί ανέβηκαν οι αξίες - κάποιοι κάτοικοι με τους οποίους είχε γίνει φίλος χρειάστηκε να φύγουν. Στην παρουσίαση του προγράμματος της ομάδας μας, συμμετείχαν οι Ειρήνη Αλεξίου- χορογράφος - performer - δασκάλα yoga, Ειρήνη Ηλιοπούλου- αρχιτέκτων - πολεοδόμος, Άννα Μαγουλιώτη- εικαστικός- θεατρολόγος, Μαργαρίτα Πίτα- δικηγόρος-ηθοποιός, Κατερίνα Πρωτονοταρίου- ηθοποιός, Γιώργος Σαχίνης- σκηνοθέτης- πολιτικός μηχανικός.


Το UrbanDig Omonia εξερευνά μέσα από συλλογικές ψυχαγωγικές-ερευνητικές δράσεις και μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις ιστορίες της Ομόνοιας που σχετίζονται με την επβίωση και πώς αυτή σχετίζεται με τη συλλογικότητα. Πώς ο δημόσιος χώρος εισχωρεί στον ιδιωτικό και τον επηρεάζει, όπως για παράδειγμα στα καταστήματα της αγοράς, και πώς η ανάγκη της συλλογικής διαχείρισής του (έλειψη στήριξης), επιβάλει σχέσεις. Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση της ομάδας και την παράστασή μας στην περιοχή το καλοκαίρι του 2017, θα παραχθεί πολύτιμο υλικό και εργαλεία στο χώρο ως αφορμή για νέες συνεργασίες και σχέσεις με τους ανθρώπους. Εκτός από τους ανθρώπους της Ομόνοιας, προσκαλούμε όλους σας στις δράσεις μας.


Αν θέλετε να ενημερώνεστε για το πώς να συμμετέχετε, συμπληρώστε το email σας εδώ.

 

Βιου Μάστερ: "Ψάχνοντας τη μητέρα μου"

Για δύο μόνο μέρες, έως και 20 άτομα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα "Βιου Μάστερ: Ψάχνοντας τη μητέρα μου" και σε μια μισάωρη ιδιωτική 'ένας με έναν' διάδραση με τον Μαριανό Ανδρέα - ηθοποιό-σκηνοθέτη, όπου ως ορφανός του "ΛΕΠΙΣ" βγαίνει από το δημοτικό Βρεφοκομείο όπου παίχτηκε η παράσταση το 2012 κ μιλάει με τον κόσμο μέσα στο αντίσκηνο των Caravan Project @ Μεταξουργείο. Για δύο μέρες έκανε την αναζήτηση-κατασκευή της μητέρας, υπόθεση γειτονιάς και μηχανισμό νεων αφηγησεων για το Μεταξουργείο. Σκοπός της δράσης μας, ήταν η αυτοτελής συνέχεια της παράστασης ΛΕΠΙΣ (Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας, όχι παίζουμε / UrbanDig Project 2012)


Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page