top of page
Featured Posts

Η Πάολα μας ξεναγεί στην Ομόνοια

Η συγκεκριμένη δράση/ξενάγηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Alternative Tours of Athens στα πλαίσια του UrbanDig_Omonia και ξεναγό την Πάολα Ρεβενιώτη, η οποία μας σύστησε την δική της Ομόνοια. Τα σημεία στα οποία εστίασε, οι ιστορίες και οι εμπειρίες που μοιράστηκε, έφεραν ξανά στην επιφάνεια με έναν διαφορετικό τρόπο, το κυρίαρχο, για αρκετές δεκαετίες, αφήγημα για την Ομόνοια, ως πλατεία του έρωτα και του περιθωρίου.

Ωστόσο πίσω από το γοητευτικό αυτό αφήγημα, ή όπως ο καθένας το αντιλαμβάνεται, η εμπειρία αυτή αποκάλυψε σε όσους συμμετείχαν ιστορίες , συναισθήματα, απογοητεύσεις, δυσκολίες, χαρές, αγωνίες και αγώνες ανθρώπων που θέλησαν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν σε ένα τόπο εξορισμού, στην καρδιά της πόλης.

Στο τέλος οι περισσότεροι θέλαμε να πιούμε καφέ και να συνεχίσουμε την κουβέντα μας. Η κυρίαρχη αίσθηση που μοιραστήκαμε οι περισσότεροι ήταν η ανάγκη να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο, λίγο καλύτερα, γεγονός που προέκυψε από την διαπίστωση ότι πίσω από τα συνολικά αφηγήματα για την Ομόνοια βρίσκονται οι άνθρωποι και οι ζωές τους.

Η Πάολα Ρεβενιώτη, γυναίκα τρανς, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των trans και gay, που σε δύσκολες εποχές, έκανε όσα ελάχιστοι σε αυτή τη χώρα για να δημιουργηθεί δημόσιος διάλογος ενάντια στην περιθωριοποίησή τους. Υπήρξε εκδότρια του περιοδικού «Κράξιμο» από το 1982 ως το 1993, αλλά αυτή είναι μια μόνο πτυχή της πολυσχιδούς της προσωπικότητας. Εδώ και αρκετό καιρό ασχολείται με το ντοκιμαντέρ με την ομάδα της PaolaProjectTeam.

Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page