top of page
Featured Posts

Καφές και κουβέντα με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ Urbandig: Miss Omonia.


Το Σάββατο 21/1, στο φιλόξενο καφενείο επί της Σατωβριάνδου και Δώρου στην Ομόνοια, είχαμε τη χαρά να δούμε το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Γκουνέζου για το UrbanDig, που προβλήθηκε στην EPT1 ("Ες αύριον τα σπουδαία").

Με αυτή την αφορμή προσκαλέσαμε φίλους, συνεργάτες και την τοπική κοινότητα για να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή μαζί τους, αλλά και για να παρουσιάσουμε τις επόμενες δράσεις της ομάδας ως το τέλος της ολοκλήρωσης του προγράμματος τον Ιούνιο του 2017. Ακούσαμε σχόλια που πυροδότησαν συζητήσεις, νέες προοπτικές, νέες συνεργασίες που έδωσαν ώθηση, νέο σώμα και σχήμα στις ερευνητικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

Λίγα λόγια από το σκηνοθέτη Γιώργο Γκουνέζο :

“Πριν από μερικούς μήνες συμμετείχα σε ένα ερευνητικό project προφορικής ιστορίας με τίτλο 'Το Γεράνι Μιλάει'. Μέσα από ένα σύντομο ντοκιμαντέρ παρουσιάσαμε τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή του Γερανίου. Μνήμες, τοπόσημα και κρυφές πτυχές της Ομόνοιας, αποτυπώνονται μέσα από αυτές τις συνεντεύξεις. Στις κουβέντες που ακολούθησαν κάποιος ανέφερε το Dourgouti Project και την ομάδα UrbanDig. Ενθουσιάστηκα με την δουλειά και περίμενα την επόμενη δράση τους για να τους γνωρίσω. Στο ενδιάμεσο διάστημα η Ελληνική Εταιρία Σκηνοθετών ανακοίνωσε την ανανέωση της σύμβασης της σειράς ντοκιμαντέρ 'Ες αύριον τα σπουδαία' με την ΕΡΤ. Όλες αυτές οι πληροφορίες ήρθαν και έδεσαν. Η εμπειρία των γυρισμάτων με την ομάδα ήταν πολύ ιδιαίτερη, ο δρόμος προσφέρεται για αλληλεπίδραση. Τα παιδιά χτίζουν ουσιαστικές σχέσεις με τους ανθρώπους που συναντάνε και πραγματικά ενδιαφέρονται για το σύνολο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, είστε πηγή έμπνευσης ! ” -Γιώργος

{Ο Γιώργος Γκουνέζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989.

Σπούδασε Φωτογραφία στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας και είναι τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Ψηφιακές Μορφές Τέχνης’ της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Έλαβε τιμητική διάκριση για το πρώτο του ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε με τίτλο ‘Ζωντανοί μες το τσιμέντο’ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντερ Χαλκίδας 2014.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Σκηνοθετών και έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ}.

https://vimeo.com/georgegou

Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ εδώ

Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page