top of page
Featured Posts

Συνεντεύξεις και Παρεμβάσεις στην πλατεία Ομονοίας


Photo: Μαργαρίτα Πήτα, Από το project "Hotel Transit", μια συνεργασία των UrbanDig Project και Ideas Factory Association (BG).



To UrbanDig Project περνάει στην επόμενη φάση "σκαψίματος" της πολυεπίπεδης Ομόνοιας:


Τη βαθύτερη ανίχνευση των αναγκών των χρηστών της.


Αρχικός στόχος μας είναι να καταλάβουμε από τους χρήστες της πλατείας, τους ανθρώπους της αγοράς της, αλλά και από τη δική μας έρευνα χώρου, τι αρέσει, αλλά και τι χρειάζεται να αλλάξει στην Ομόνοια ως πλατεία & ως αγορά.


Στο διάστημα 4- 16 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από συνεντεύξεις - σε εκείνους που εργάζονται/κινούνται στο περιφερειακό κομμάτι της αγοράς, καθώς και σε εκείνους που "κατοικούν" το εσωτερικό κομμάτι, το "νησί" - σε διαφορετικές ώρες και ημέρες, σε μια απόπειρα να "αιχμαλωτισθεί" η Ομόνοια σε όλες τις φάσεις.


Οι συνεντεύξεις σκοπεύεται να γίνουν τόσο με "παραδοσιακό" τρόπο, όσο και κατά τη διάρκεια στοχευμένων καλλιτεχνικών και σκηνογραφικών παρεμβάσεων στη πλατεία - από την ομάδα- που αλλάζουν το τοπίο, δημιουργώντας θέμα συζήτησης.


Μέρος του υλικού που θα συλλεχθεί, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη δημιουργία της τελικής παράστασης, καθώς και στην ψηφιακή εφαρμογή που ήδη συν-κατασκευάζουμε με την Ολλανδική Ομάδα Company New Heroes. (Ιούνιος 2017), η οποία θα συμμετέχει στις παρεμβάσεις του Φεβρουαρίου μέσω του Bas van Rijnosoever.





Όλα αυτά θα συζητηθούν σε μια ανοιχτή συνάντηση όλων των ομάδων έρευνας το Σάββατο, 4/2, στις 13:00 στο "Εν Ομονοία", Πειραιώς 4 (Στοά).


Στη συνάντηση αυτή θα φτιάξουμε ακριβές πρόγραμμα εξορμήσεων στη πλατεία για την περίοδο 4/2 - 16/2 και θα γίνει κ συντονισμός των ομάδων ως προς τις διαδικασίες που θα διευκολύνουν τη συλλογή, οργάνωση και επεξεργασία του συλλεχθέντος υλικού.


Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η πρώτη ερευνητική βόλτα αυτής της φάσης.


Πληροφορίες: 6979748903



Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page