top of page
Featured Posts

Tο app "Τhe Village Omonia" είναι εδώ για να σε ξεναγήσει στην αθέατη πλευρά της Ομόνοιας

Θέλεις να δεις μέσα από άλλα μάτια;


5 χαρακτήρες περιμένουν να σε ξεναγήσουν στην Ομόνοια,μέσα από τις ιστορίες τους!


Δες μια αθέατη πλευρά της Ομόνοιας, τριγύρισε στις στοές, στο μετρό, στην αγορά και την πλατεία, μέσα από τις φωνές των ανθρώπων της. Είσαι έτοιμος/η να δεις και να ακούσεις την ιστορία που γράφεται κάθε μέρα;


Κατέβασε την ψηφιακή εφαρμογή The Village Omonia, έλα στην Ομόνοια και αφέσου στο να ζήσεις την εμπειρία μιας άλλης πλευράς της...Γίνε κι εσύ μέρος του χωριού!


Αφέσου στην εμπειρία και μείνε συντονισμένος/η για την επερχόμενη bonus ξενάγηση: Ένα ταξίδι μέσα από τραγούδια, εμπνευσμένα από τους μαγαζάτορες της Ομόνοιας (UrbanDig_Omonia Τροβαδούροι)


Σκίτσο: Χριστίνα Μητσέλου

Το The Village Omonia αποτελεί ένα εγχείρημα συνεργασίας μεταξύ της Ολλανδικής Company New Heroes και του UrbanDig Project. Το Ελληνικό σκέλος της συνεργασίας υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου.


Η ιδέα των Company New Heroes για μια "online πλατφόρμα που θα μπορεί να αφηγείται ιστορίες της πόλης οδηγώντας σε offline εμπειρίες", γίνεται πύλη εμπειρίας για πρώτη φορά στην Ομόνοια! Ακολουθούν το Amsterdam και άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.


Μετά από ταξίδια της Ολλανδικής πλευράς στην Ελλάδα, βόλτες στην Ομόνοια, συνεντεύξεις, εργαστήρια, όμορφες συνεργασίες με τοπικούς καλλιτέχνες και ώρες δουλειάς και συζητήσεων, το "The Village Omonia" είναι εδώ για να συστήσει μια αθέατη πλευρά της πραγματικότητας.


Εργαστήρι σκίτσου, φιλοξενούμενοι του βιβλιοπωλείου "Υδρόγειος" (φωτ. Bas van Rijnsoever)

Συντελεστές:


Δημιουργία και εποπτεία: Bas Van Rijnsoever (Company New Heroes) σε συνεργασία με την Κατερίνα Πρωτονοταρίου (UrbanDig Project) και την ομάδα του UrbanDig Project


Φωνές χαρακτήρων: Ειρήνη Αλεξίου, Κλήμης Εμπέογλου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Εμμανουέλα Κορκή, Κατερίνα Πρωτονοταρίου, Γιώργος Σαχίνης

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο studio AUX (Γιώτης Παρασκευαϊδης)


Σκίτσα Χαρακτήρων: Ασημίνα Κορδατζή, Άννα Λιόλου, Βίκτωρ Μαλίστας, Μαρίνα Μερσιάδου, Χριστίνα Μητσέλου στο πλαίσιο ενός εργαστηρίου που οργάνωσαν οι δύο ομάδες.


Για το bonus part "Trobadours"


Στίχοι: Χρίστος Κανελλόπουλος - με βάση συνεντεύξεις στους μαγαζάτορες της Ομόνοιας, από τους Μυρσίνη Αντωνίου και Γιώργο Σαχίνη.


Μουσική Σύνθεση και Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου


Μουσικοί

Τραγούδι: Βικτωρία Ταγκούλη

Πιάνο: Χρίστος Θεοδώρου

Κιθάρα και ακουστικό μπάσο: Γιώτης Παρασκευαϊδης

Μπουζούκι: Νίκος Γεωργακόπουλος


Ηχογράφηση και μίξη: Γιώτης Παρασκευαϊδης, Studio AUX


Σκίτσα: Νάντα Σιώκου


Ευχαριστούμε την κοινότητα του UrbanDig_Omonia για το μεράκι στη συλλογή υλικού, μέρος του οποίου αναδεικνύεται στην εφαρμογή. Ευχαριστούμε το καφενείο "Εν Ομονοία" και το βιβλιοπωλείο "Υδρόγειος" για τη στήριξη και τη θερμή φιλοξενία, καθώς και το AD&PR Lab του Τμήματος Μέσων, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου υπό την καθοδήγηση της Ματίνας Μάγκου (UrbanDig Project).






Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page