top of page
Featured Posts

Περπάτημα νερού


Την Κυριακή 7 Οκτ. 12:00-14:00 στη πλατεία Κιτσίκη (Δεινοκράτους - ύψος Γενναδείου) έγινε μια ξενάγηση στα υπόγεια νερά του Λυκαβηττού, σε συνδυασμό με τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης. Συγκεκριμένα η performer / yoga instructor Ειρήνη Αλεξίου μας μετέφερε μέσα από αφήγηση και καθοδήγηση nidra yoga στο εσωτερικό του Αδριάνειου υδραγωγείου που διέρχεται υπογείως και απροσπέλαστο από την περιοχή αφού ακόμα και τα εμφανή του φρεάτια είναι σφραγισμένα με μαρμάρινες πλάκες από τα τέλη του 19ου. Στη συνέχεια περπατήσαμε στην Ξενοκράτους, τον δρόμο απ' όπου διέρχεται το υδραγωγείο.


Στη συζήτηση που ακολούθησε σχολιάστηκε η "ελαφρότητα" (γείωση) στο περπάτημα που μας προσέφερε η βιωματική γνώση της ροής του νερού από κάτω σε σημείο που κάποιοι δεν αντιλήφθηκαν την ανηφορική κλίση της επιστροφής μας στη πλατεία. Η συζήτηση οδήγησε σε ιδέες για την ανάδειξη της "αθέατης" ύπαρξης του νερού της περιοχής. Υπήρξε η ιδέα συν-δημιουργίας μιας ηχητικής ψηφιακής ξενάγησης και οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία να συναντηθούν ξανά για το λόγο αυτό.


Το "Περπάτημα νερού" εντάσσεται στο διήμερο "Επιστροφή στο Λυκαβηττό" (6-7 Οκτ) που διοργανώνει το Γραφείο Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας του Δήμου Αθηναίων.

Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page