top of page
Featured Posts

Φως στο Αδριάνειο Υδραγωγείο

Το καλοκαιρινό μεταπτυχιακό εργαστήριο του University of Pennsylvania / Penn Design Apomechanes και το UrbanDig Project παρουσιάζουν μια εγκατάσταση πολυμέσων – δρώμενο στην Πλατεία Δεξαμενής στον Λυκαβηττό, σημείο κατάληξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου. Το δρώμενο με τίτλο "Illuminate the Hadrian Aqueduct" επιχειρεί μια πολυαισθητηριακή προσέγγιση στην ανάδειξη της Δεξαμενής και του υδραγωγείου αλλά και στον αστικό σχεδιασμό.

Το δρώμενο εστιάζει στο Αδριάνειο Υδραγωγείο ως ανθεκτική διαχρονική υποδομή της πόλης - φορέα ζωής και πολιτισμού, χειρονακτικά φτιαγμένη. Στόχος της παρουσίασης είναι να αναδείξει την ανθρωποκεντρική διάσταση της γεωμετρίας και της κατασκευής του αλλά και την κοινωνική διάσταση της αξιοποίησης του υδραγωγείου τόσο ως πόρο (πολιτιστικό και υδάτινο) όσο και ως δίκτυο εν δυνάμει συνεργειών σε όλο του το μήκος (Μενίδι - Κολωνάκι).

Σύγχρονες τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και ένα χορευτικό ντουέτο ανθρώπου - ολογράμματος δημιουργούν μια «από μηχανής» γνωριμία με το Αδριάνειο ως πηγή έμπνευσης σχέσεων και συνεργειών μεταξύ μας.

Παραγωγή:

Stuart Witzman School of Design, University of Pennsylvania

Καλλιτεχνικός συνεργάτης:

UrbanDig Project

Φιλοξενία:

ΕΥΔΑΠ

Συντελεστές:

PennDesign:

καθηγητές: Danielle Willems & Ezio Blasseti

φοιτητές: Rebeca Sanchez, Katie Lanski, Baoqi Ji, Yiru Wang, Jay Greene, Veronica Rosado, Xin Zhong, Kalob Morris, Merrick Castillo, Hang Zhang, Hanning Liu, Xinyi Chen, Zhenqin Dong, Jingyi Zhou, Yu Qiao, Chenyang Yu, Sami Samawi

UrbanDig Project:

χορογράφος: Ειρήνη Αλεξίου

χορευτές: Αντώνης Στρούζας & Ειρήνη Αλεξίου

δραματουργία: Παναγιώτα Πανταζή και η ομάδα

Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page