top of page
Featured Posts

Αισθητηριακή χαρτογράφηση της πόλης σε μάθημα αγγλικών για πρόσφυγες

Η ομάδα μας μαζί με πρόσφυγες - μαθητές αγγλικών του προγράμματος Curing the Limbo του Δήμου Αθηναίων, έκανε μια βόλτα αισθητηριακής χαρτογράφησης στο Δουργούτι. Η ιστορική προσφυγική αυτή οικιστική γειτονιά έχει ευρύ και ήσυχο δημόσιο χώρο που προσφέρεται για βόλτες που "ανοίγουν τις αισθήσεις".


Γοήτευσε η ύπαρξη πρασίνου και λουλουδιών στον δημόσιο χώρο, στις αυλές και μπαλκόνια, το πλήθος από γάτες στην περιοχή, η ύπαρξη του ιστορικού βαγονιού του τραμ. Εντύπωση έκαναν οι πολυάριθμοι κάδοι σκουπιδιών στο δρόμο. Εντύπωση τέλος έκανε η ύπαρξη δημοτικού ιατρείου στη καρδιά της γειτονιάς.


Αυτά και άλλα συμπεράσματα της βόλτας εμπλουτίζουν με νέο υλικό τον ψηφιακό χάρτη εντυπώσεων στις αισθήσεις που υπάρχει για το Δουργούτι. Με τη βόλτα εξασκηθήκαμε ξανά στο να "ανοίγουμε" τις αισθήσεις μας προς την πόλη. Μοιραστήκαμε εντυπώσεις με ανθρώπους με "φρέσκια" ματιά απέναντι στην Αθήνα και τους ευχαριστούμε για αυτό. Ευχαριστούμε τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Πήγασο που φιλοξένησε τη δράση.


photo credits: Χρήστος Καρράς, ΣυνΑθηνά


Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page