top of page
Featured Posts

Το UrbanDig Project συντονίζει το πρόγραμμα ERASMUS+ “HADRiAN”


Στόχος του προγράμματος είναι να αναπτύξει και να δοκιμάσει μία «δίδαξε-τον-δάσκαλο» εργαλειοθήκη, ώστε να βοηθήσει τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μεταδώσουν στους μαθητές τις αξίες και τη γνώση της πολιτιστικής κληρονομιάς, του περιβάλλοντος και της αστικής ανάπτυξης.


Το έργο στέκεται στη σημασία της κληρονομίας μέσα από διαδρομές νερού, όπως το Αδριάνειο Υδραγωγείο (Αθήνα), το Qanaat (Palermo) και οι εσωτερικές πλωτές οδοί στις γειτονιές του Delfshaven (Rotterdam). Συγκεκριμένα, το έργο επικεντρώνεται στο θέμα του νερού και της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς, τόσο από τη σκοπιά της καλλιτεχνικής αξίας αλλά και της κοινωνικής χρησιμότητας.


Σε αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα πρόκειται να εφοδιάσει τους καθηγητές με εργαλεία που προωθούν τις κοινωνικές αξίες μέσα από το ζήτημα των υδάτινων διαδρομών της κληρονομιάς.


Το κεντρικό αποτέλεσμα του HADRiAN θα είναι η επανα-νοηματοδότηση της ιδέας της Πολιτιστικής Ευαισθητοποίησης ως κινητήρια δύναμη για τη συνεργασία, το χτίσιμο της κοινότητας και της κοινωνικής εμπλοκής. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το έργο θα υποστηρίξει τη βιώσιμη, ολοκληρωμένη και ανθρωποκεντρική αστική ανάπτυξη.


Από την 1η έως την 6η Οκτωβρίου του 2019, το UrbanDig Project, το 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών και το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου καλωσόρισαν τους Ευρωπαίους συνεργάτες του HADRiAN-ERASMUS+ στις γειτονιές του Αδριάνειου Υδραγωγείου.


Η πρώτη συνάντηση σηματοδότηση την αρχή του διετούς προγράμματος αλλά και την πρώτη, από τις πέντε συνολικά, Συνάντηση Μεικτής Κινητικότητας, όπου όλοι οι συνεργάτες θα συναντιούνται ώστε να συν-δημιουργήσουν νέες μεθόδους και να συν-σχεδιάσουν τα εκπαιδευτικά εργαλεία.


Η επόμενη συνάντηση θα λάβει χώρα στο Ρότερνταμ τον Δεκέμβριο. Μείνετε συντονισμένες/οι, καθώς θα σχεδιάσουμε τα πρώτα εκπαιδευτικά εργαλεία του προγράμματος!


Οι εταίροι το προγράμματος είναι:

- Όχι Παίζουμε - UrbanDig Project // Αθήνα, Ελλάδα

- STIPO // Ρότερνταμ, Ολλανδία

- CSC de Danilo Dolci // Παλέρμο, Ιταλία

- 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών // Αθήνα, Ελλάδα

Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page