top of page
Featured Posts

Erasmus+ HADriAN: 3η Συνάντηση Μικτής Κινητικότητας

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης και δύσκολης συνθήκης, δεν μπορέσαμε, φυσικά, να συναντηθούμε στο Παλέρμο, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Συν-αποφασίσαμε, όμως, να συναντηθούμε ψηφιακά, σε μια απόπειρα να νιώσουμε πιο κοντά και να προχωρήσουμε από κοινού σε καιρούς «καραντίνας».

Η συνάντηση είχε στόχο την ολοκλήρωση του 1ου Εργαλείου (ήδη μερικά δοκιμασμένο στα Ελληνικά Σχολεία), το συ-σχεδιασμό του 2ου Εργαλείου και την εξέταση της εξέλιξης του προγράμματος.Έτσι, χάρη στην επιθυμία μας να συναντηθούμε και, φυσικά, την τεχνολογία, η 3η Συνάντηση Μικτής Κινητικότητας έλαβε πράγματι χώρα τελικά, μεταξύ 16 και 20 Μαρτίου 2020! Η ομάδα μας συντόνισε τη συνάντηση, ελπίζοντας πως θα το Danillo Dolci θα μπορέσει να μας υποδεχτεί στο Παλέρμο στην επόμενη μας συνάντηση, το φθινόπωρο του 2020.

Αντίστοιχα με το 1ο Εργαλείο, βασιστήκαμε και πάλι στην ίδια σχεδιαστική μεθοδολογία 5 βημάτων για να οδηγηθούμε σε ένα διασκεδαστικό, ευφάνταστο και εκπαιδευτικό αποτέλεσμα που μας ικανοποίησε όλους και όλες: Σε συνέχεια της επιτόπιας διερεύνησης της τοπικής υδάτινης διαδρομής (Εργαλείο #1), τώρα οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να συν-δημιουργήσουν μια παιγνιώδη ψηφιακή περιήγηση με αφηγηματικά στοιχεία – πάντα γύρω από τη γειτονική τους υδάτινη διαδρομή!

Ελπίζουμε πως όλα αυτά θα τελειώσουν σύντομα και πως θα μπορούμε και πάλι να βρεθούμε μαζί, να διασκεδάσουμε και να φανταστούμε με ενεργητικό τρόπο το μέλλον μας, αξιολογώντας τι είναι πραγματικά σημαντικό και τι όχι. Το «μαζί», η δημιουργικότητα και η ουσιαστική εκπαίδευση, πάντως, θα είναι σίγουρα στο πλάνο!

Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page