top of page
Featured Posts

Ανοιχτή πρόσκληση: Εργαστήριο συν-σχεδιασμού παραστάσεων αφήγησης μέσω τηλεδιάσκεψης


Φωτογραφία από την παράσταση "Ευριδίκη" μέσω τηλεδιάσκεψης, φωτό: Μ. Αντωνίου




Στις 29-31 Μαίου, το UrbanDig Project συντονίζει ένα διαδικτυακό τριήμερο εργαστήριο συν-σχεδιασμού παραστάσεων αφήγησης μέσω τηλεδιάσκεψης με ελεύθερη είσοδο.


Πώς μπορεί η τέχνη της αφήγησης να εκμεταλευτεί τη διάδραση, την αυτο-σκηνοθεσία και τους ποικίλους βαθμούς ιδιωτικότητας που η τηλε-διάσκεψη παρέχει σε μια παράσταση; Με την φυσική παρουσία να απουσιάζει, τί νέες δυνατότητες "συνάντησης" με το κοινό υπάρχουν στην τηλεδιάσκεψη;


Το εργαστήριο απευθύνεται σε αφηγητές και live-artists, όπως συχνά αποκαλούνται οι καλλιτέχνες των οποίων το βασικό περιεχόμενο παράστασης είναι η ίδια η σχέση με το κοινό. Το εργαστήριο θα δώσει την ευκαιρία σε έως 20 συμμετέχοντες να μοιραστούν εμπειρίες και ιδέες και να συν-σχεδιάσουν παραστάσεις αφήγησης που ωφελούνται από τα χαρακτηριστικά μιας "συνάντησης" μέσω τηλεδιάσκεψης.


Το εργαστήριο θα καταλήξει σε μια παρουσίαση των ιδεών ή/και των παραστάσεων που θα δημιουργηθούν, σε ανοιχτό η κλειστό κύκλο διαμέσου του www.urbandigproject.org και της νέας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης "Digital-Live-Art - UrbanDig Project".


Η σελίδα μόλις ξεκινήσε για να φιλοξενεί υλικό έρευνας και δράσεων γύρω από την ζωντανή παραστατική τέχνη στην ψηφιακή εποχή. Το εργαστήριο ξεκινάει την ημέρα που ολοκληρώνει τον κύκλο της η παράσταση "Ευριδίκη", το βραβευμένο ιδιωτικό 15λεπτο live-art μεταξύ ενός performer και ενός θεατή που τροποποιήθηκε για να προσφέρεται δωρεάν με τηλεδιάσκεψη κατά τη διάρκεια της απομόνωσης λόγω του Covid-19.


Ώρες εργαστηρίου: 29-31 Μαίου, Παρ/Σαβ: 18:00-21:00, Κυρ: 11:00-14:00. Ελεύθερη είσοδος.


Αναζητούμε έως 20 ενεργούς αφηγητές και live-artists που ενδιαφέρονται να αναζητήσουν νέες φόρμες αφήγησης που θα ωφελούνται από το είδος της "συνάντησης" που η τηλε-διάσκεψη προσφέρει.


Το εργαστήριο επιλέχθηκε να στηριχθεί από το Federation for European Storytelling (https://fest-network.eu/) και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe. Ως εκ τούτου, θα υπάρχει μια μικρή οικονομική στήριξη των προτάσεων που θα προκύψουν.


Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε παρακαλούμε στείλτε μας έως τις 20 Μαίου στο contact@urbandigproject.org και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εως τις 22 Μαίου. Παρακαλούμε αναφέρετε ποίοι είστε, ποιοί είναι οι λόγοι που σας ενδιαφέρει το εργαστήριο, και τί θα θέλατε να αποκομίσετε που σχετίζεται με τη δουλειά σας.


Recent Posts
Back to News
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page